Mesyuarat tergempar khas Majlis Raja-Raja Melayu pada 16 Jun


KUALA LUMPUR – Majlis Raja-Raja Melayu dijangka akan mengadakan mesyuarat tergempar pada 16 Jun ini bagi membincangkan keadaan Covid-19 di Malaysia, menurut The Straits Times Singapura.

Sumber The Straits Times Singapura memberitahu bahawa pertemuan sembilan ketua keluarga diraja itu akan diadakan di Istana Negara, selepas Yang di-Pertuan Agong bertemu dengan pemimpin politik dalam masa tempoh terdekat.

Semalam SuaraTV melaporkan mengenai pertemuan Yang Di Pertuan Agong dengan pemimpin-pemimpin parti politik yang mempunyai perwakilan dalam Dewan Rakyat.

“Ini bukan Persidangan Raja-raja, sebaliknya mesyuarat tergempar khas,” kata sumber kepada akhbar berkenaan tanpa mengulas lanjut.


Mesyuarat Majlis Raja-Raja sebelum ini dijadualkan berlangsung pada 30 Jun dan 1 Julai, selepas ditangguh kerana pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Terdahulu, ahli politik pembangkang, Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan berkongsi di Twitter bahawa Yang di-Pertuan Agong Sultan Abdullah Sultan Ahmad Shah telah memperkenan menerima menghadap pemimpin semua parti politik.

Bagaimanaoun, Presiden UMNO, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi, Presiden MIC Tan Sri S A Vigneswaran dan Presiden MCA Datuk Seri Wee Ka Siong memaklumkan mereka belum menerima sebarang jemputan rasmi dari Istana Negara.

-SuaraTV

Join our Telegram Channel
Telegram


Mesyuarat tergempar khas Majlis Raja-Raja Melayu pada 16 Jun Mesyuarat tergempar khas Majlis Raja-Raja Melayu pada 16 Jun Reviewed by Tun Carlos on June 08, 2021 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.