TULAR: Surat Najib dan Zahid sokong Anwar adalah PALSU


KUALA LUMPUR – Sepucuk surat menggunakan kepala surat Pertubuhan Kebangaan Melayu Bersatu (UMNO) tersebar hari ini kononnya ditulis oleh  Presiden parti itu, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi kepada Yang di-Pertuan Agong.

Intipati surat itu menggunakan tarikh 11 Oktober itu menyatakan ahli-ahli Dewan Rakyat UMNO memberi sokongan tidak berbelah bahagi dan setia kepada Ahli Parlimen Port Dickson, Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai calon perdana menteri kesembian.

Selain itu, surat tersebut juga menyatakan pula bahawa Zahid dan Najib serta sebilangan wakil rakyat UMNO telah menarik balik sokongan serta kepercayaan kepada Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.


Zahid dan Najib juga menurunkan tandatangan di surat dua halaman itu.

Ibu Pejabat UMNO ketika dihubungi MalaysiaGazette menafikan surat yang tular itu ditulis oleh Zahid dan Najib.


BACA: Surat sokongan Najib dan Zahid terhadap Anwar kepada YDP Agong tular

Kata jurucakap pejabat Presiden, surat tersebut sangat jelas palsu dan tidak mempunyai nombor rujukan.

Sementara itu jurucakap pejabat Najib berkata, nama Najib seperti yang tertera dalam surat palsu tersebut tidak ditulis seperti kebiasaan.

Ibu Pejabat UMNO juga sedang memantau agenda menyebarkan maklumat palsu menggunakan nama barisan pemimpin parti itu bagi mencetuskan kekeliruan dan kemarahan pelbagai pihak. 

– MalaysiaGazetteJoin our Telegram Channel
Telegram


TULAR: Surat Najib dan Zahid sokong Anwar adalah PALSU TULAR: Surat Najib dan Zahid sokong Anwar adalah PALSU Reviewed by Tun Carlos on October 17, 2020 Rating: 5

1 comment:

  1. Kalau tidak fitnah, bukanlah PH/DAP/PANtatDAP/PKR/WARISAN/PEJUANG@PUJAWANG.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.