Baru pertama kali dapat "merasa" menang pilihanraya, Ketua Armada PPBM sindir BN


Kenyataan Rasmi Wan Ahmad Fayhsal Wan Ahmad Kamal: Ketua Armada PPBM 

Di Sabah tempoh hari kita bertanding atas tiket parti “Perikatan Nasional” yang berdaftar secara sah di bawah ROS. Kita runding kerusi atas semangat “Perikatan Nasional” juga, bukan BERSATU semata-mata.

Datuk Dr. Jeffery Kitingan, Presiden STAR adalah Timbalan Pengerusi “Perikatan Nasional”. Mereka menang di bawah lambang dan semangat setiakawan “Perikatan Nasional”.

“Perikatan Nasional” terbukti punya kekuatan tersendiri biarpun orang kampung kata “setahun jagung” (tak sampai pun). Kajian Merdeka Centre tempoh hari jelas menunjukkan “Perikatan Nasional” kalau kena gaya tidak bertembung 3 penjuru akan mampu tawan 2/3 Dewan Rakyat.


“Perikatan Nasional” tidak dibebani dengan isu legasi, “trust deficit” kerana ianya masih baru dan segar. Kekuatannya banyak terkumpul pada YAB Pengerusi, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang kita tahu tidak ponggah, tidak angkuh dan amat meraikan kerjasama asalkan matlamat utama dalam menubuhkan kerajaan yang kuat, berintegriti dan beramanah itu tercapai.

Barulah rakyat sayang, tidak dibayangi dengan skandal dan masalah yang kronik sehingga rakyat susah nak percaya.

Kita akan perkukuhkan koalisi ini bersama rakan kita PAS dalam usaha berdepan dengan PRU-15 yang bakal tiba tak lama lagi.

Semoga Allah melembutkan hati-hati kita untuk tidak tamak dan sepet akal dalam menilai. Masa depan Malaysia buat masa ini cerah bersama “Perikatan Nasional”. Insha-Allah.

sumber: FB Wan FahysalJoin our Telegram Channel
Telegram


Baru pertama kali dapat "merasa" menang pilihanraya, Ketua Armada PPBM sindir BN Baru pertama kali dapat "merasa" menang pilihanraya, Ketua Armada PPBM sindir BN Reviewed by Tun Carlos on September 28, 2020 Rating: 5

8 comments:

 1. Lannnncau kau lah... Mereka undi pun kerana BN.

  ReplyDelete
  Replies
  1. tahu takpe. budak2 armada tak nampak pun buat kerja

   Delete
 2. Mulut pukimak! Bertanding pun di kerusi umno yg dah pegang puluhan tahun.klu lawan umno tak jumpa menang.jentera pun guna jentera umno.

  ReplyDelete
 3. ko dengan syed saddiq sama je bodoh

  ReplyDelete
 4. Angkuh sekali mamat ni...mana armada? Xnmpak pun buat kerja sprtimana Pemuda BN yg brtungkus lumus hingga ada yg dikurantin sebab covid19.

  ReplyDelete
 5. Statement yang tidak menguntungkan...lebih baik diam dan tumpukan pada kerja yang sepatutnya.

  Rasa bersalah pula bersama PN.

  ReplyDelete

Powered by Blogger.